Kristian Raanes

KRISTIAN RAANES

Til tross for sin unge alder har Kristian allerede rukket å utmerke seg på flere områder som musiker rundt om i Norges land. Han har lenge vært en populær gitarist blant mange artister og band, i tillegg til å drive som soloartist og trubadur på siden. Han startet musikkarrieren i Orkdal Felleskorps som valthornist, byttet over til trommer i håp om å bli like tøff som storebror før han omsider begynte på piano i kulturskolen som 9-åring. Allerede her merket han en enorm interesse for musikk og toner, noe han virkelig har gitt uttrykk for hver dag siden han året etter fikk sin første gitar.

 

I midten av mars i fjor fikk Kristian en telefon som skulle gi 2018 en helt annerledes klang enn planlagt. Han hadde nettopp bestemt seg for å slutte på studiene og satse fullt ut på musikken i det en stemme med Oslodialekt ringte av nysgjerrighet: ”Har du noen gang tenkt på å melde deg på Idol?”. Fast bestemt på at han hverken passet inn i konseptet eller hadde stemme nok til å komme noen veg i en slik konkurranse, takket han pent nei til forespørselen. Noen uker etterpå satt likevel Katarina Flatland hjemme i stuen hos Kristian.

 

Nå tar Kristian med seg bandet og fjorårets andreplass i Idol ut på veien for å spille både velkjent, ukjent og egen musikk. Guttene byr på en enorm bredde i repertoaret som består av låter fra tiden hans i Idol, i tillegg til låter vi kan forvente oss å få høre fra han gjennom året som kommer. Med seg i bandet har han Lars Frengstad på keyboard, Johan Flønes på bass, Kristoffer Lysgård på gitar og storebror Martin Raanes på slagverk.


© 2018 ED Management