Aleksander Walmann

ALEKSANDER WALMANN

Aleksander er en Norsk singer/songwriter, født i Porsgrunn i 1986.


I 2012 deltok han i første sesong av The Voice – Norges Beste Stemme, hvor han endte på 2. plass i finalen. Dette var startskuddet på Aleksanders artistkarriere, hvor han utviklet et stort nettverk innen det norske musikkmiljøet.

Etter The Voice har Aleksander jobbet aktivt med ulike produsenter og artister, og utviklet seg som låtskriver og utøvende artist. Han har varmet opp for kjente navn som Sondre Lerche, Thom Hell, Sivert Høyem m.fl. Han har også spilt en rekke konserter, samt blitt booket inn til festivaler, bryllup, events m.m.


I tillegg til utgivelser av eget materiale, har han medvirket på utgivelser for flere andre norske artister, herunder 2016-versjonen av den legendariske 80-tallslåta Broken Wings, oppdatert til tidsriktig sound av Simon Field og Jamie.

I 2017 deltok Aleksander i Eurovision Song Contest sammen med JOWST, hvor de endte på en meget respektabel 10. Plass med låta ”Grab The Moment”.


Høsten samme år deltok han i Stjernekamp på NRK, hvor han overrasket mange med sin allsidighet, og mottok ros for sine prestasjoner i alt fra Opera til Country.

I mars 2018 deltok Aleksander igjen i Melodi Grand Prix, denne gangen på egenhånd, med låta ”Talk To The Hand”. Han kom videre til gullfinalen, men Rybak ble sterkere i år.


© 2018 ED Management